Gaat één vak niet zo goed? Ook dan kun je bij ons terecht. Bel of mail gerust voor informatie.

  • header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

Leerlingen vertellen

Reactie leerling op huiswerkbegeleiding (6 december 2018)

Ik snap niet hoe het kan dat het hier wel lukt…..Ik denk dat het komt doordat ik thuis steeds wat anders doe. Dan weer dit en dan weer dat. Hier kan ik rustig doorwerken.”

 


 

 

Al gauw nadat ik gestart was in de eerste klas van vwo+ was ik het overzicht kwijt. Dat het me niet lukte, maakte me verdrietig. Mijn moeder stelde voor naar huiswerkbegeleiding te gaan. Begin december ben ik gestart. Ik vind het hier fijn. Jolanda neemt de studieplanner met me door, waardoor ik rust krijg in mijn hoofd. Wiskunde vind ik leuk, maar met Engels heb ik moeite. Mijn moeder kan me niet helpen. Hier bij Studiehuis Achterhoek is er altijd hulp. Het huiswerk maken, gaat nu veel sneller. Ik ben hier vier keer in de week. ’s Avonds heb ik weer tijd voor mezelf. Dit jaar ga ik sowieso door met huiswerkbegeleiding. Voor volgend jaar weet ik het nog niet. Misschien kan ik het dan wel zelf?


Vandaag is eindelijk mijn cijfer ingevoerd in alluris (het programma waar mijn cijfers worden vermeld). Ik kan met grote vreugde vermelden dat ik mijn propedeuse heb gehaald! Voor wiskunde B heb ik een 6 behaald. Ik ben zeer tevreden over het resultaat gezien het feit dat ik vóór de bijlessen van wiskunde B totaal geen flauw benul had. Ik dank jullie hartelijk voor het flexibel zijn qua afspraken waardoor ik toch de nodige lessen heb kunnen volgen met bijlesdocent Jan. Jan wil ik ook bedanken voor het feit dat hij mij heeft geholpen om mijn propedeuse te kunnen behalen door wiskunde met een voldoende af te sluiten. Met vriendelijke groeten en nogmaals bedankt.


Tot de vierde klas haalde ik prima cijfers. Daarna gingen mijn resultaten achteruit. Mijn ouders waren niet boos of zo…, wel wilden ze resultaten zien. M’n moeder stelde huiswerkbegeleiding voor. Ik vond ’t maar stom en wilde dat eigenlijk niet. Maar ja, ik wist wel dat ik me thuis niet goed kon concentreren en de verleiding om achter de spelcomputer te gaan zitten was best groot. En dat deed ik ook te vaak. In VWO 4 modderde ik door en ging met de hakken over de sloot over. In VWO 5 ben ik toch maar gestart bij Studiehuis Achterhoek. In het begin heeft Jolanda me geholpen met plannen. Dat terug plannen doe ik nu zelf. Daar heb ik Jolanda niet meer voor nodig. Wel stimuleert ze me en dat voelt wel goed. Alhoewel…, ze is wel mijn stok achter de deur. Vorig jaar kwam ik hier drie keer per week. Nu nog twee keer. Dat is voldoende. Sinds ik naar huiswerkbegeleiding ga, is het thuis veel gezelliger. Mijn ouders zijn dik tevreden. Over een paar weken start ik met mijn examen. Ik sta er goed voor. Hierna wil ik Bos- en natuurbeheer studeren in Wageningen. Daar heb ik zin in.


Thuis nam ik geen moeite om huiswerk te maken. Ik had gewoon geen zin om te beginnen Ik begon vaak een dag van tevoren. Soms had ik mazzel en haalde ik toch een voldoende. Halverwege de vierde klas ben ik met huiswerkbegeleiding begonnen. Het was deels mijn eigen idee en deels dat van mijn ouders. Het grote voordeel hier bij Studiehuis Achterhoek is dat er geen afleiding is. En het feit dat Jolanda me heeft leren plannen! Dat had ik nog nooit gedaan. Vooral het herhalen van stof vind ik fijn. Nu ben ik veel beter voorbereid en dat geeft een goed gevoel. Trouwens, ik sta er goed voor. Dus eigenlijk heb ik geen zorgen over het aanstaande examen. Ik kom hier twee keer in de week. In het begin startte ik met drie keer. Hulp bij het plannen, heb ik niet meer nodig. Jolanda houdt mijn ouders via mail op de hoogte over de voortgang. Dat gaat heel open. En dat waardeer ik.

Nieuws

Een onvoldoende is balen!

Het schooljaar is alweer bijna halverwege en er zijn al heel wat cijfers binnen. Soms is een cijfer (verwacht) goed, soms (onverwacht) laag. Het eerste is natuurlijk fijn, het laatste niet. Als een cijfer laag is vragen wij altijd naar de oorzaak. Want alleen als je weet waardoor een cijfer […]

Lees verder