Gaat één vak niet zo goed? Ook dan kun je bij ons terecht. Bel of mail gerust voor informatie.

  • header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

Mobielloos studeren

Aan het begin van schooljaar 2016-2017 zijn wij als eerste huiswerkinstituut in de Achterhoek gestart met mobielloos studeren. Het bevalt uitstekend!

Waarom mobielloos studeren?

Wij zagen dat de meeste leerlingen worstelden met hun concentratie en hun mobiel bleek een stoorzender. Ook al wilden onze leerlingen het wel, toch lukte het hen niet hun smartphone te negeren en zich alleen te richten op studeren.

Leren zonder de druk sociale media

Mobielloos studeren hebben wij de naam mobiel-low meegegeven. We kozen deze term omdat het studeren niet helemaal mobielloos is. Zodra de leerling met zijn huiswerk begint, gaat de mobiel op stil en levert hem in. Een enkele keer mag de mobiel gecheckt worden op de afgebakende wifizone, bijvoorbeeld om iets na te vragen, mail te checken of om te kijken of er iets is gemist.

Mobiel-low succesvol

Mobiel low zet zoden aan de dijk! Dat mogen we gerust concluderen. En we voelen ons gesteund door diverse onderzoeken die aantonen dat de constante afleiding van de mobiel het effectieve leren belemmert.

De smoezen top 3 😉

Leerlingen zijn uiterst vindingrijk in het zoeken naar argumenten om hun mobiel toch bij de hand te hebben. Onze top 3 met oplossing:

  1. ‘Ik heb de mobiel nodig voor Magister.’

De leerling mag bij binnenkomst zijn mobiel gebruiken zodat hij of zij Magister kan overnemen in onze planner. Daarna levert hij zijn mobiel bij ons in.

  1. ‘Ik heb mijn mobiel nodig voor muziek, anders kan ik niet leren.’

De leerling mag zelf een iPod meenemen met eigen muziek erop. Of hij of zij leent van Studiehuis Achterhoek een iPod. Dit gebeurt op naam en tegen betaling van borg. Eénmalig kan hierop eigen muziek worden gezet. Daarna blijft de iPod op de huiswerklocatie.

  1. ‘Ik heb mijn mobiel nodig zodat ik bij mijn klasgenoten kan informeren wat we precies moeten doen.’

Tja, we noemen het niet voor niets mobiel-low. Op de afgebakende wifizone mag de leerling de mobiel checken.

Kom kijken!

Wil je eens zien hoe we erbij zitten in Aalten? Loop gerust een keer vrijblijvend binnen en kom sfeer proeven!

Nieuws

De eerste cijfers

Het schooljaar is alweer een eindje op weg en de meeste leerlingen hebben de eerste cijfers weer binnen. Soms een verwacht goed cijfer, soms een onverwacht laag cijfer. Het eerste is natuurlijk fijn, het laatste niet. Omdat we ervoor zijn Wij vragen altijd naar de oorzaak. Want alleen als je […]

Lees verder