Alle leerlingen die geslaagd zijn: van harte gefeliciteerd!

  • header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

Zittenblijven of overgaan?

Dat is dé vraag voor veel leerlingen aan het eind van het schooljaar. Is zittenblijven erg? Volgens het Centraal Planbureau wel. Bijna de helft van alle leerlingen in Nederland blijft minimaal één keer zitten.

Demotiverend

Dat zittenblijven is meestal niet goed voor de motivatie. Bij één op vier van de vijf scholen moet een zittenblijver alle vakken opnieuw doen. Dus ook waar jij eerder achten en negens voor scoorde. Trouwens, scholen zijn ook niet blij met zittenblijvers. Maar 15% van de scholen vindt het een goed idee.

Zet eindsprit in!

Nog niet alles is besloten! Er komen nog wat toetsen aan. Moet jij van een 5 een 6 maken? Dan heeft het zeker zin te kiezen voor bijles in combinatie met huiswerkbegeleiding. Dus, ga nog niet bij de pakken neerzetten. Doe wat je kunt doen. Een langetermijnplanning gaat nu niet meer werken. Je moet dus een kortetermijnplanning maken. Wij helpen je daarmee!

Ben jij een uitsteller?

Ben jij een uitsteller en heb je nu spijt van je uitstelgedrag en moet je nog bergen verzetten? Soms pakt dat ook voordelig uit. Met die druk op de ketel merk je misschien dat je best hard kunt werken. Misschien wel harder dan je zelf dacht. Wanneer je een ‘bespreekgeval’ bent in de rapportenvergadering, kan het de doorslag geven of je zo’n eindsprint hebt ingezet.

Wil je een eindsprint inzetten en heb je hulp nodig? Bel gerust voor meer informatie. Wij geven je eerlijk advies.

Nieuws

Een ADHD’er zag als eerste de tijger in het gras

“Nu vinden we een ADHD’er een patiënt. Ooit zag hij als eerste de tijger in het gras.” Onlangs las ik een artikel in de Volkskrant over ADHD’ers. Een aantal uitspraken die de geïnterviewden deden, bleven bij mij hangen en ik deel de essentie graag. In het stuk waren Ton Baggerman […]

Lees verder