Gaat één vak niet zo goed? Ook dan kun je bij ons terecht. Bel of mail gerust voor informatie.

  • header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

Win een intelligentietest

Soms is een intelligentietest laten afnemen een logische stap. Bijvoorbeeld als je vermoedt dat je kind hoogbegaafd is, of als je het gevoel hebt dat je zoon of dochter op school steeds op de tenen loopt. Een intelligentietest test niet alleen het leervermogen maar geeft ook informatie over het ontwikkelingsniveau op sociaal-emotioneel vlak en over de mate van leermotivatie. Bovendien kan worden vastgesteld of er concentratieproblemen zijn, en of een zwakke motoriek een rol speelt bij de leerproblemen die het kind mogelijk ervaart.

Nieuwe IQ test in de maak
Een betrouwbare en veelzijdige IQ test is de WISC-III. Toch is er een nieuwe test in de maak; de IDS-2. Deze nieuwe test meet naast intelligentie nog meer ontwikkelingsaspecten zoals persoonlijkheidsontwikkeling, concentratievermogen, motivatie, motorische ontwikkeling en mogelijke leerstoornissen zoals dyscalculie en dyslexie.

Test moet getest worden
Voordat de test op de markt komt, willen de ontwikkelaars informatie verzamelen. Zo willen ze meer weten over de betrouwbaarheid en de moeilijkheidsgraad. Studiehuis Achterhoek is één van de partijen die mag helpen deze informatie te vergaren. Daarom zijn wij op zoek naar kinderen en jongeren die de test willen maken. Om goed te kunnen vergelijken, wordt op hetzelfde moment naast de nieuwe IDS-2 ook een bestaande test (zoals de WISC-III) afgenomen.

Unieke kans voor gratis test
Studiehuis Achterhoek biedt kinderen en jongeren van 5 tot 20 jaar de kans om gratis mee te doen. Naast het helpen van de onderzoekers is dé bonus betrouwbare en relevante informatie over de belangrijkste ontwikkelingsaspecten van je zoon of dochter. Ook voor de huiswerkbegeleiding kan dit extra inzichten geven!

Meld je aan vóór 5 december
De testafnames vinden plaats tussen december 2015 en december 2016. Ze worden afgenomen door één van onze orthopedagogen Kelly en/of Susan. Een testafname duurt 1 tot 3 uur per test. Die tijd is afhankelijk van de leeftijd van de deelnemer. De testen worden afgenomen op onze locatie in Aalten. Natuurlijk stemmen we datum en tijd van te voren af. Ben je geïnteresseerd? We hebben nog maar 10 testen beschikbaar.

Meld je aan via info@studiehuisachterhoek.nl en maak kans op zo’n gratis test!

Vermeld in de mail de naam en leeftijd van je zoon of dochter. Onder de aanmeldingen trekken wij 10 winnaars.  Alle winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 

Nieuws

Een onvoldoende is balen!

Het schooljaar is alweer bijna halverwege en er zijn al heel wat cijfers binnen. Soms is een cijfer (verwacht) goed, soms (onverwacht) laag. Het eerste is natuurlijk fijn, het laatste niet. Als een cijfer laag is vragen wij altijd naar de oorzaak. Want alleen als je weet waardoor een cijfer […]

Lees verder