Gaat één vak niet zo goed? Ook dan kun je bij ons terecht. Bel of mail gerust voor informatie.

  • header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

'Mobiel-low' is mobielloos studeren

Aankomend schooljaar starten we bij Studiehuis Achterhoek met mobiel-low studeren. Wat houdt dat in? Mobiel-low betekent bijna mobielloos studeren. Een enkele keer mag de leerling zijn mobiel checken op de afgebakende WiFi-zone.

Zonder de druk van sociale media

Wij zien de meeste leerlingen worstelen met hun concentratie en hun mobiel blijkt een stoorzender. Ook al willen onze leerlingen het wel, toch lukt het ze niet hun smartphone te negeren en zich alleen te richten op studeren. Daarom gaan we ze een handje helpen. Want we gunnen iedereen de rust én ervaring zonder de constante druk van social media geconcentreerd te kunnen werken.

Uitdaging voor iedereen

Mobiel-low is zowel een uitdaging voor onze leerlingen als ook voor onze begeleiders. De leerling bedenkt tal van redenen om zijn mobiel bij zich te willen hebben! Omdat we ervan overtuigd zijn dat mobielloos studeren zoden aan de dijk zet, starten we ermee. Zodra de student begint met zijn huiswerk, moet hij zijn mobiel inleveren. We zijn ervan overtuigd dat het resultaat oplevert. Ook omdat we ons gesteund voelen door onderzoeken die hebben aangetoond dat de constante afleiding van de mobiel het effectieve leren belemmert.

Eerste in de Achterhoek

Studiehuis Achterhoek is het eerste huiswerkinstituut in de Achterhoek dat start met mobielloos studeren.

Top 3 met oplossingen

Leerlingen zijn uiterst vindingrijk in het zoeken naar argumenten om hun mobiel toch bij de hand te hebben. Daarom hebben wij een top 3 samengesteld met daarbij onze oplossing.

‘Ik heb de mobiel nodig voor Magister.’

De leerling mag bij binnenkomst zijn mobiel gebruiken zodat hij of zij Magister kan overnemen in onze planner. Daarna levert hij zijn mobiel bij ons in.

Ik heb mijn mobiel nodig voor muziek, anders kan ik niet leren.’

De leerling mag zelf een iPod meenemen met eigen muziek erop. Of hij of zij leent van Studiehuis Achterhoek een iPod. Dit gebeurt op naam en tegen betaling van borg. Eénmalig kan hierop eigen muziek worden gezet. Daarna blijft de iPod op de huiswerklocatie.

‘Ik heb mijn mobiel nodig zodat ik bij mijn klasgenoten kan informeren wat we precies moeten doen.’

Wij hebben bewust gekozen voor de term mobiel-low omdat het studeren bij ons niet helemaal mobielloos is. De leerlingen krijgen namelijk de gelegenheid op de afgebakende WiFi-zone (bij ons aan tafel) met hun mobieltje iets na te vragen, de mail te checken of te kijken of er iets gemist is. De mobiels staan op stil.

Mobiel-low start in schooljaar 2016-2017

Wij starten met mobiel-low studeren in het nieuwe schooljaar. Na 2 maanden volgt een evaluatie.

Heeft u vragen over mobiel-low studeren? Bel ons gerust.

Nieuws

De eerste cijfers

Het schooljaar is alweer een eindje op weg en de meeste leerlingen hebben de eerste cijfers weer binnen. Soms een verwacht goed cijfer, soms een onverwacht laag cijfer. Het eerste is natuurlijk fijn, het laatste niet. Omdat we ervoor zijn Wij vragen altijd naar de oorzaak. Want alleen als je […]

Lees verder