Gaat één vak niet zo goed? Ook dan kun je bij ons terecht. Bel of mail gerust voor informatie.

 • header
 • header
 • header
 • header
 • header
 • header

Huiswerkbegeleiding

Haalt je kind slechte cijfers op school? Jij denkt dat er veel meer inzit en eigenlijk denkt hij of zij dat zelf ook. Toch lukt het niet. Voor leerlingen die vastlopen in planningen en meer structuur nodig hebben, is huiswerkbegeleiding ideaal. Maar ook leerlingen die onzeker zijn, hebben baat bij huiswerkbegeleiding. Geef de zorg en het toezicht gerust uit handen. De sfeer in huis verbetert!

Persoonlijk leerplan

Bij Studiehuis Achterhoek starten we met een oriënterend en vrijblijvend gesprek, waarin we de persoonlijke doelen van je kind bespreken. Verder bespreken we ambities, behoeftes, mogelijkheden en eventuele belemmeringen. Niet alleen jij als ouder moet achter de huiswerkbegeleiding staan, ook je kind moet het zien zitten.

De aanpak

Besluit je na het oriënterend gesprek je kind aan te melden, dan krijgt je kind de eerste 8 weken een intensieve manier van huiswerkbegeleiding aangeboden. Deze VliegendeStart Methode zorgt voor een snellere en blijvende verandering in het studiegedrag van je kind.

Ons programma houdt in:

 1. MILS LeerStrategie onderzoek – uitvinden beste leermethode
 2. Bespreken uitkomsten (verslag) met ouder en leerling – concrete doelen bepalen
 3. Start huiswerkbegeleiding – meer training studievaardigheden, controle, overhoren en reflectie op cijfers.
 4. Mentorcontact – wij nemen contact op met de mentor van je kind
 5. VliegendeStart Methode gedurende 8 weken (vaker een-op-een)
 6. 8 weken minstens 3 x per week – daarna eventueel afbouwen
 7. Regelmatig contact – contact met ouders over voortgang blijft belangrijk

MILS LeerStrategie onderzoek

Om uit te zoeken wat de beste leermethode voor jouw kind is, starten we altijd met het MILS LeerStrategie onderzoek. Deze unieke onderzoeksmethode leidt gegarandeerd tot concrete tips en studieadviezen. Het MILS LeerStrategie onderzoek is niet alleen een eyeopener voor het moment. Zodra je kind weet hoe hij effectiever moet leren, heeft hij daar zijn verdere leven profijt van.

VliegendeStart Methode

De eerste 8 weken zijn intensiever, want dan werken we volgens de VliegendeStart Methode. Je zoon of dochter krijgt vaker een-op-een begeleiding zodat hij of zij leert werken met de eigen leermethode. Tijdens die periode komt je kind tenminste 3 keer per week naar ons toe.  Daarna kan de frequentie eventueel worden afgebouwd.

Mentorcontact

Na jullie toestemming, nemen we contact op met de mentor van je kind. Dat mentorcontact maakt het plaatje compleet. En ook voor de school is het belangrijk te weten dat je kind is begonnen met huiswerkbegeleiding.

Meer rust, structuur en beter plannen

Leerlingen hebben baat bij onze duidelijke structuur; het geeft ze houvast. Om die reden hebben we mobiel-low ingevoerd. Tijdens het huiswerk maken, mogen de leerlingen een enkele keer hun mobiel checken op de afgebakende wifizone. Lees meer over mobiel-low.

Huiswerkbegeleiding afbouwen

Kan je kind effectiever met het school- en studiewerk omgaan? Zijn de cijfers verbeterd en zit hij lekker in z’n vel? In overleg kijken we of de huiswerkbegeleiding afgebouwd kan worden. Dat is het doel!

Afspraak maken?

Ben je benieuwd wat Studiehuis Achterhoek voor jou en je kind kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek. Dit is een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor je kind in kaart te brengen. Bel: 06-12 25 73 53.

Lees meer de ervaringen van ouders en leerlingen?

Nieuws

We gaan weer beginnen!

Na een lange zomervakantie gaan we maandag 3 september weer starten met huiswerkbegeleiding. We zijn er klaar voor en gaan dit schooljaar beginnen met een nieuw leerlingvolgsysteem. De voordelen zijn onder andere dat we direct inzicht hebben in het huiswerk én behaalde cijfers via magister. We denken dat dit systeem […]

Lees verder