Gaat één vak niet zo goed? Ook dan kun je bij ons terecht. Bel of mail gerust voor informatie.

  • header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

Emma over het LeerStrategie onderzoek

IMG_6215Emma (18) is student aan Stenden University (Hoge Hotelschool)

“Omdat ik nog wel eens worstel met de vraag hoe ik het beste kan leren, vond mijn moeder het een goed idee om mijn voorkeursleersstijlen te laten testen. Dat leek mij ook wel wat. Ik zit nu in het eerste jaar van de hbo-opleiding Hoge Hotelschool in Leeuwarden. Mijn havo-schooltijd was er één van vallen en opstaan. Het was vaak frustrerend. Leer ik zo het beste? Ik vroeg het me vaak af.

De LeerStrategietest is leuk om te doen. Er verschijnen vragen op je beeldscherm die je eerlijk moet beantwoorden. De test is in 10 minuten gepiept. Uit mijn LeerStrategietest komen geen extreme scores naar voren. De lagere score bij Visueel en hogere score bij Interpersoonlijk zijn opvallend. Die hogere score bij Interpersoonlijk wees me op iets wat ik onbewust wel wist. Door interactie met andere mensen neem ik de stof beter op. Nu ik dit weet, kan ik hier nog beter mee omgaan. Hetzelfde geldt voor het maken van samenvattingen. Dat doe ik meestal en de test heeft uitgewezen dat dit voor mij een goede manier is. Dat is fijn om te weten. Nog een leuk weetje uit de test; ik heb na zo’n beetje 50 minuten geconcentreerd leren even beweging nodig. Dat komt mijn concentratie ten goede. Ik voelde me altijd een beetje schuldig als ik na een uur begon te wiebelen. Jolanda heeft me ideeën aan de hand gedaan zodat ik hier in de praktijk goed mee kan omgaan.

Eigenlijk zou het beter zijn geweest deze test eerder te doen; in de eerste of tweede klas van het voorgezet onderwijs? Of misschien nog eerder? Het kan je ogen openen. De test is niet alleen fijn voor de leerling. Ik vind het ook heel nuttig voor ouders. Bij heel hoog of laag scoren, kunnen ouders de leermethode van hun kind beter begrijpen. Het is prettig om te weten hoe en waardoor je effectiever kunt leren, dus met minder moeite, met meer plezier en in minder tijd.”

 

Nieuws

Een onvoldoende is balen!

Het schooljaar is alweer bijna halverwege en er zijn al heel wat cijfers binnen. Soms is een cijfer (verwacht) goed, soms (onverwacht) laag. Het eerste is natuurlijk fijn, het laatste niet. Als een cijfer laag is vragen wij altijd naar de oorzaak. Want alleen als je weet waardoor een cijfer […]

Lees verder