We zijn verhuisd! Je vindt ons op Landstraat 20, midden in Aalten.(Gebouw Elim, naast de kerk)

  • header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

Waarom pubers Magister nodig hebben

Ik ben een groot voorstander van Magister! Voor wie Magister niet kent; dit is software waarmee de meeste scholen in het voortgezet werken. Met Magister hebben leerlingen én ouders altijd en overal zicht op de laatste informatie van school zoals roosters, studiewijzers, cijfers, digitaal lesmateriaal en huiswerk. Superhandig! Het systeem is echt van deze tijd. Leerling en ouders kunnen inloggen met de gegevens die ze van school hebben gekregen.

Lees meer over Magister Web en Magister App

Wat is de realiteit?

In de praktijk maak ik mee dat er leerlingen zijn die in de stress raken doordat sommige docenten principieel weigeren het huiswerk voor hun vak op Magister te zetten. Ze vertikken dat omdat ze vinden dat leerlingen zelf moeten leren om hun agenda bij te houden. Daarmee hebben ze een punt. Leerlingen moeten dat inderdaad leren, maar dat wil niet zeggen dat ze het ook meteen kunnen. Mijn advies? Google maar eens op ‘werking van het brein’ of op ‘puberbrein’ en je leest dat hersenen in de adolescentie voor veel nog niet klaar is.

Liever geen onvoldoende!

In al die jaren dat ik werkte als docent en nu als huiswerkbegeleider, ben ik nog nooit een leerling tegengekomen die het fijn vindt een onvoldoende te halen. Echter; er zijn nogal wat leerlingen die het niet lukt om in de brij van alles wat gedaan moet worden het ook nog eens voor elkaar te krijgen hun huiswerk altijd goed te noteren. Voor hen is het juist fijn dat het huiswerk ook in Magister (of een ander systeem) staat en ze het online kunnen nakijken.

Docenten die hun leerlingen tegemoet willen komen, verzoek ik daarom het huiswerk voor hun vak in Magister te zetten. Dat scheelt de leerlingen veel stress.

Jolanda Schmidt Ebbers

Boekentip:

Brochure Puberhersenen in ontwikkeling van de Hersenstichting  (€ 2,00)

Het puberende brein door Eveline Crone  (€ 17,95)Waarom_Magister

Het tienerbrein door Jelle Jolles (€ 24,95)

Interessante links:

Hoe werkt het puberbrein?

Het puberbrein

 

Nieuws

Een ADHD’er zag als eerste de tijger in het gras

“Nu vinden we een ADHD’er een patiënt. Ooit zag hij als eerste de tijger in het gras.” Onlangs las ik een artikel in de Volkskrant over ADHD’ers. Een aantal uitspraken die de geïnterviewden deden, bleven bij mij hangen en ik deel de essentie graag. In het stuk waren Ton Baggerman […]

Lees verder