Ja, ik wil effectiever leren!

Meer informatie
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

Huiswerkbegeleiding

Twijfel of je huiswerkbegeleiding nodig hebt?

Doe de check

 

Je puber haalt geen goede cijfers op school. Jij denkt dat er veel meer inzit en eigenlijk denkt hij dat zelf ook. Alleen, het lukt hem telkens niet. Of is je kind onzeker en haalt hij steeds weer lage cijfers?  Voor leerlingen die vastlopen in planningen en meer structuur nodig hebben, is huiswerkbegeleiding ideaal. Het is fijn om de zorg en het toezicht uit te besteden totdat de leerling het zelf weer kan oppakken.

Maatwerk

Natuurlijk kunnen verschillende aspecten een rol spelen bij tegenvallende cijfers op school. Zoals het niet kunnen focussen waardoor je kind snel is afgeleid. Maar ook faalangst kan een reden zijn. Door eerder falen, is je kind zo uit het lood geslagen dat hij bij voorbaat een black-out krijgt. Samen met de leerling zoeken we uit wat de redenen zijn en welke hulp hij nodig heeft.

Intensieve studiebegeleiding

Elke leerling die bij ons start met huiswerkbegeleiding heeft het MILS Leerstrategie onderzoek en de bespreking hiervan gehad. De eerste weken helpen we de leerling met het toepassen van de uitkomsten van dit onderzoek. We ondersteunen, controleren, overhoren en reflecteren zijn werk. Ook checken we resultaten via Magister.

Meer rust, structuur en beter plannen

Bij Studiehuis Achterhoek maakt de leerling kennis met een persoonlijke, efficiënte studiemethode. Hij maakt zich die eigen en past hem direct toe in de praktijk. Als je puber goed leert leren, heeft hij daar zijn leven lang baat bij.

Echt zelfstandig

Heeft je puber zijn eigen manier gevonden om effectief met het school- en studiewerk om te gaan? Zijn de cijfers verbeterd en zit hij lekker in z’n vel? In overleg kijken we of de huiswerkbegeleiding afgebouwd kan worden. Dat is het doel!

Studiecoach voor mbo, hbo of wo

Zit je zoon of dochter op het mbo, hbo of wo en lukt het niet zo, terwijl hij of zij de studie hartstikke leuk vindt? Een leuke studententijd hoeft niet ten koste te gaan van studieresultaten. Vanuit een goed efficiënt studiebeleid ontstaat juist voldoende tijd voor andere zaken. Dus, de student hoeft niet uit te vallen vanwege bijvoorbeeld een te druk sociaal leven. Met behulp van de persoonlijke studiecoach creëert je zoon of dochter een optimale balans tussen studie en vrije tijd.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van huiswerkbegeleiding? Of gun je je zoon of dochter een leuke studententijd met goede studieresultaten? Bel ons gerust: 06-12 25 73 53.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere ouders en leerlingen? Bekijk de reviews.

Nieuws

Iedereen is een beetje autistisch

“Wat een autist!” wordt weleens geroepen als iemand anders reageert of geen gewenste of verwachte reactie vertoont. Zo’n opmerking is meestal niet positief bedoeld. Voor mensen die autisch zijn, is dit geen fijne uitspraak. “Uh.. wie is hier nou de autist”, vraag ik me dan af. Er zijn nog veel […]

Lees verder